kezdőlap

HŰTŐKAMRÁK tervezése, kivitelezése, karbantartása

 

Sok éves hűtésszerelési és javítási tapasztalattal rendelkező munkatársinkkal vállaljuk hűtőkamrák, mélyhűtő kamrák, hűtőházak, gyorslehűtők, sokkoló kamrák tervezését, megépítését, javítását, karbantartását Kelet-Magyarország területén.

 

 

Figyelembe vesszük a megrendelő igényeit, egyedi méretre gyártatjuk le, vagy megrendelés szerint gyártjuk le a hűtőkamra testet. Szükség esetén az adott technológiára előírt élelmmiszer higiéniai előírásoknak megfelelően alakítjuk ki a hűtőkamrát, a beépítésre kerülő anyagok megfelelnek a Magyarországi jogszabályok által előírt követelményeknek és szakmai - műszaki elvárásoknak. 

 

Hűtőkamta panelek és Méretek

A mi általunk épített hűtőkamra testek poliuretánhab-szendvicspanelből készülnek, hűtési igénynek megfelelő 80-200 mm vastagság között, hőhídmentes szigeteléssel és nútos csatlakozással, RAL9001 színkóddal porszórt vagy rozsdamentes kivitelben. Az előre gyártott panel elemek jól illeszkednek  egymásba, ezért a kamratestünknek esztétikus a megjelenése, tovább kíváló a hőmegtartó képessége is. A jó hőtartó képesség alacsonyabb energiafogyasztást eredményez, amely a gépészeti elemeket is kíméli. Ez alapvetően szükséges a hosszabb távú hibamentes működés elérése végett. A kamratesteket egyedileg mértetre gyártatjuk és az élelmiszeripari minőségű szendvicspanelek beépítésével megfelelő hőszigetelő képességű, egyedi méretű és kialakítású hűtőkamra kivitelezhető.

A hűtőkamrákat alapvetően 240 cm magassággal építjük. A megrendelő igényei szerint ezen értéktől természetesen el tudunk térni bármilyen irányban. A hűtőkamra mérete tetszőleges lehet, elsősorban a Megrendelő igénye határozza meg a kamra méretét. A hűtőkamrák aljába normál hőmérsékletű kamra esetén speciális aljzat, padozat külön kiépítése nem javasolt. A mélyhűtő kamráknál a hőszigetelt padozat kiépítése kötelező, általunk szerelt kamrák csúszásmentes aljzattal vannak ellátva.

 

Hűtőkamra Ajtók

Az általunk használt gyári ajtók nyílás mérete 80-100-120 cm szélesek és 220-210-200 cm magassággal. Első sorban kifelé nyíló kamra ajtókat használunk, de igény szerint tóló ajtó is beépíthető a helyhiány esetén. Kamra javítás esetén az ajtókat egyedi méretre is le tudjuk gyártatni. Fagyasztó kamra esetén az ajtókat külön beépített fűtött tokszerkezettel építjük be. Rozsadmentes vagy porszórt ajtók mindenben megfelelnek a megrendelőink igényeinek. 

 

Hűtéstechnika

A hűtőamra műszaki gépészete külső hűtő aggregát egységből és beltéri léghűtőből áll. A hűtési igény szerint az aggregátokat a L'unite vagy Aspera gyártótól szerezzük be. Léghűtőket pedig a sok éves gyártói múlttal rendelkező KARRYER vagy Güntner gyártóktól vásároljuk. A gépészet kiegészítő egységei DANFOSS, RANCO, TOTALINE, AKO gyáraktól szerezzük be sok éves együttműködési tapasztalatunk szerint. A kamrák igényeinek megfelelő elektromos kapcsolószekrényt egyedi módon saját magunk állítjuk össze.

 

Jellemző hűtőkamra típusok:

 • Hűvös kamra (+8/+15Cº)
 • Normálhőmérsékletű kamra (0/+7Cº)
 • Mélyhűtő kamra (-1/-25Cº)
 • Gyorsfagyasztó (sokkoló) kamra, sokkoló hűtő, külön igény szerint

 

 

Minden esetben felmeréséi egyeztetés alapján adunk egyedi kivitelezési árat, amely ár tartalmazza a teljes hűtéstechnika és kamraszerkezet árát, a telepítés és a beüzemelés díját, valamint 1 év teljes körű garanciát.

Cégünk filozófiája, hogy minőségi alkatrészek szakszerű beszerelése mellett elérhető árakon nyújtsunk Ügyfeleink részére minőségi kivitelezést.

Kedvező áraink titka abban rejlik, hogy a folyamatos munka érdekében árrésünket alacsonyan tartjuk.

Nyíregyháza területén és 50 km-n belüli vonzáskörzetében ingyenes felméréssel és kiszállással várjuk megkeresését. Bármilyen kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére.

 

 

A következő szempontokat érdemes a beruházónak mérlegelni, mielőtt hűtőkamra, vagy nagyobb ipari hűtő létesítmény kapacitását tervezi:

 • Rendelkezésre álló hely mérete (szélesség, mélység, magasság)
 • Igényelt hőmérséklet (normál, vagy mélyhűtő, egyéb speciális kritériumok)
 • Lehűteni szeretnénk, vagy hőfokon tárolni?
 • Betárolandó áru típusa, anyag és csomagolás jellemzői
 • Az egységrakomány, egységcsomagok milyen elrendezési lehetőséget adnak (vertikális, horizontális tárolás)
 • A hűtőkamra mennyezetig soha nem pakolható! (Ezzel a légáramlás útját akadályoznánk)
 • Terek elrendezése, méretarányos vázlat készítése (ajtók nyílása, rakodhatóság)
 • Hűtőaggregátok optimális telepítési helyének megválasztása (kritériumok: esztétikum, zaj, szellőzés, hozzáférhetőség, telepítési távolság)
 • A környezet hőmérséklete (pl.: konyhaüzem)
 • Nagy méretű mélyhűtőknél padozatszigetelés alatti fűtőszál kötelező!
 • Optimális belmagasság számítása (felesleges teret ne hűtsünk)
 • Vertikális rakodási magasság (kézi betárolás esetén max. 2300 mm belmagasság)
 • Várható áruforgalom (ki- betárolás napi és heti szinten)
 • Tárolandó áruk élettartama (FIFO elrendezés lehetősége)
 • Nagy áruérték esetén javasolt a duplikált biztonsági hűtőrendszer
 • Épület felügyeleti rendszerbe köthetőség, esetleg GSM hőmérsékleti riasztás
 • Betárolt áru hőmérséklete
 • Későbbi kapacitás bővítésének lehetősége - Későbbi szétszerelhetőség – szükség esetén költöztethető kivitel

Ezen kritériumok mellett figyelembe kell venni a beruházási igényeket és a használt technológia sajátosságaiból eredő adottságokat. Javasolt a fenti sarokpontokat átgondolni, mielőtt hűtőkamrát vagy ipari hűtőberendezést terveztetünk!

 

 

Üzletünk
Üzletünk
4400 Nyíregyháza, Zimony u. 14.