kezdőlap

Autó klíma feltöltés, javítás és tisztítás

Természetesnek vesszük, hogy a mindennap használt autónkban a klímaberendezés működik, és napsütésben kellemes hőmérsékletet tudunk vele teremteni. Az autó tulajdonosak számára teljesen természetes, hogy tankolni kell az autót, időnként kitakarítani, lemosni a szennyeződésektől. Mégis minden autó tulajdonos meglepődik, hogy még az új autónál is 4-5 éves korban egyszer csak csökken a klíma hűtési teljesítménye, majd egyik napról a másikra meg is szűnik a hűtés. ilyet tapasztalni júliusban, amikor kint is majdnem 40 C fok lehet biztosan felér egy villámcsapással. A legtöbb autós nem is képes vezetni a nap által felmelegedett autóban lévő 40-60 fokban, ez meg is érthető.

Abba gondoljunk bele, hogy az autók klímarendszerében sok a mozgó alkatrész, az alumínium és gumicsövek az autó motorjával, alvázával együtt mozognak, remegnek. A csövek között sok a gumi tömítés, amelyek évek alatt elveszíthetik a tömítési képességüket, főleg ha hetekig nem használja valaki a klímáját.

 

Szóval ha úgy érzi már nem hűt normálisan az autója térjen be hozzánk. Rámérünk az autó klímájára, megállapítjuk hűtési képességét, pótoljuk a hiányzó hűtőközeget.

 

Ha úgy találjuk, hogy nincsen egy csepp hűtőgáz sem az autójában, akkor nitrogénes nyomáspróbát végzünk, megkeressük a hibát okozó lyukat.  A hiba kijavítását követően újra nyomáspróbát végzünk. Gáz tömör rendszer esetén elvégezzük a klímarendszer feltöltését hűtőközeggel a gépkönyv szerinti mennyiségben.

 

    

 

 

Ahogy a lakás klímákat takarítani szükséges, ez még inkább igazabb az autónkban lévő klímára. Az autók többsége sokat tartózkodik a szabadban, így a szellőző csövekben naponta több tíz Celsius fok hő különbség alakul ki. Ez a mindennapi tény különösen jó melegágya a pára lecsapódáshoz és a kórokozók megtelepedésének. Az autó olaj és levegőszűrőit is érdemes évente, kb. 15,000 kilométerenként és ezt a legtöbb autó tulajdonos természetesnek tartja. Ugyanez érvényes a szellőző csövek felületének tisztítására is.

 

Javasoljuk, hogy legalább évente egyszer, tavasszal, a jó idő beköszöntével foglaljon nálunk időpontot, jöjjön el és átvizsgáljuk autó klímáját, karbantartjuk azt, kérésére pedig baktérium mentesítjük.  

 

 

Üzletünk
Üzletünk
4400 Nyíregyháza, Zimony u. 14.